De Mei Tai

Lekker dicht tegen mama en papa aan. Veiligheid en warmte, net als in de buik.

Ik was tijdens mijn zwangerschap op zoek naar een draagdoek/draagzak. Ik wilde graag eentje die ik makkelijk en snel om kon doen, eentje met een luchtig en fijn stofje en een die mijn vriend ook met plezier kon dragen. Op de negenmaandenbeurs waren er verschillende te verkrijgen met allerlei patronen, sommige die op een rugzak leken maar de juiste zat er steeds niet tussen. Mijn vriend liep liever niet met een draagzak vol hartjes of andere patronen en ik wilde een zacht stofje. De zoektocht was best lastig moet ik zeggen!

Totdat ik de Mei Tai van Ilmaha ontdekte op hun Instagram. Deze Mei Tai combineert het gemak van een draagzak met de voordelen van ergonomisch dragen. Hij is gemaakt van zacht katoen (het stofje waar ik naar op zoek was) en is perfect voor het dragen van kindjes vanaf geboorte tot ongeveer 2 jaar. Kijk, tot 2 jaar dus, een investering!

Het dragen van Oliver in de Mei Tai bevalt heel erg goed. Ik ben regelmatig alleen en kan deze makkelijk zelf omdoen. Hij vindt het heerlijk om tegen het zachte stofje aan te kruipen en voelt zich prettig zo dicht tegen mij aan. Het is niet alleen praktisch, omdat ik op die manier mijn handen vrij heb, het is voor Oliver ook heel prettig omdat het hem doet denken aan het vertrouwde gevoel van mijn buik.

Wat ik op deze leeftijd (3 maanden) helemaal leuk vind is dat hij lekker om zich heen kan kijken, de wereld ontdekken, maar wel dichtbij mij. Dit geeft hem een gevoel van veiligheid en de rust om alles om zich heen te ontdekken. De blaadjes, het veranderen van licht naar schaduw, de geluiden en meer.

Het omdoen van de Mei Tai is zo gepiept waardoor je makkelijk en snel de deur uit gaat voor een wandeling of boodschap. De schouderbanden kan ik heel breed maken waardoor het dragen comfortabel is. Het mutsje kan beschermen tegen de zon of wind want wel handig is tijdens een wandeling buiten. Ik vind het praktisch omdat ik niet de hele wagen hoef te installeren maar meteen kan vertrekken. Nog een voordeel, ik verbrand iets meer calorieën tijdens het lopen en ach dat is voor die zwangerschapskilo’s best prettig!


Handige informatie:

Omschrijving draagdoek:
100% katoen , OEKO-TEX gecertificeerd
Afmeting lijfje: 40 x 30 cm
Afmeting schouderband (per stuk) : 240 x 20 cm
Wassen in de wasmachine op 30ºC
Drogen in de buitenlucht


De Mei Tai is te verkrijgen in een aantal prachtige stoffen in de webshop. Ilmaha heeft veel meer prachtige artikelen waaronder een mooie hoes voor om je voedingskussen (die ik dagelijks gebruik)! Dus neem gauw een kijkje bij Ilmaha in hun webshop of hun Instagram!

Oliver in de relaxhoes van Ilmaha

Baby, Lifestyle, Zwangerschap

September 1, 2020

Delen

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *