Ibiza op het balkon

Tadaa! De eerste gastblog staat online! Vandaag in het onderdeel ‘Gastblog’ een blog van Sanne Otten van het account @huisjevansanne. Zij heeft haar balkon omgetoverd tot Ibiza in het klein. Deze stijl sprak mij enorm aan. Zij legt graag aan jullie uit hoe zij dit heeft gedaan dus lees mee!

Hi jij! Wij hebben ons balkon/dakterras een flinke make-over gegeven. Een half jaar geleden zijn mijn vriend en ik in ons prachtige appartement in hartje Kralingen (Rotterdam) komen wonen. Wat ik gelijk geweldig vond aan dit appartement was het megagrote balkon, dat een groot onderdeel van de woonkamer is door de grote ramen. Mijn handjes begonnen dan ook meteen te kriebelen om dit balkon om te toveren tot een zomers paradijsje. Toen de eerste zonnestraaltjes begonnen te stralen ben ik dan ook gelijk aan de slag gegaan. Ibiza en Mykonos zijn twee van mijn favoriete vakantiebestemmingen en wat kan ik daar genieten van de hippe beachclubs, die mega stijlvol zijn ingericht. Vorig jaar hebben we enkele dagen doorgebracht bij Beachclub Scorpios, WAT EEN DROOM. Deze vibe wilde ik ook graag thuis creëren met veel wit, rotan, zeegras, riet en natuurlijke kleuren. Maar de grote metalen wand op ons balkon gaf weinig weg van de heerlijke boho-vibe van Scorpios. Tijd om een moodboard te maken en aan de slag te gaan!

De basis 

De grootste killer voor de juiste vibe was dus de metalen zilveren wanden op het balkon. Daarom besloot ik hier een lange rietmat tegenaan te monteren. Dit gaf meteen een hele andere uitstraling, doei doei kil gevoel en hallo heerlijk warm vakantiegevoel. Het leuke van zo’n rietmat is ook dat je er makkelijk andere accessoires tegenaan kunt hangen!

De loungebank 

Eén ding was zeker er moest een grote loungebank op het balkon komen, waar wij met veel vrienden op kunnen zitten en waar mevrouw heerlijk in haar bikini op kan liggen om een beetje bij te bruinen. Ik heb gekozen voor een bamboe bank omdat dit helemaal past bij de bohemian sfeer. De bank heeft grote witte kussens, die het geheel een hele frisse zomerse uitstraling geeft.

Het kleed 

Je zult misschien denken, huh een kleed buiten? Maar echt, een te gek buitenkleed geeft zoveel extra sfeer aan je balkon of terras! Dit buitenkleed zat in de limited edition collectie, genaamd Jassa, van IKEA en is ontworpen door Piet Hein Eek. Mijn moeder en zus hadden het kleed al bij hun thuis liggen en ik moest dit kleed ook hebben. Vandaar dat ik een alert heb uitgezet op Marktplaats, zodat ik een melding kreeg van elke advertentie van Jassa. Ennn binnen enkele weken was het BINGO!

De strandstoel 

Voor een echt strandsfeertje kan een strandstoel natuurlijk niet ontbreken. Om te zorgen dat het allemaal mooi een geheel is heb ik ook een strandstoel van bamboe uitgekozen met een mooie witte stof. 

De verlichting 

Als er iets is dat sfeer maakt is het wel verlichting. Daarom heb ik een light chain opgehangen. Ik ben dol op light chains, zowel voor buiten als ook voor binnen. Het geeft gewoon zo’n gezellig effect! Daarnaast heb ik 2 witte lampionnen aan de rietmat bevestigd, deze werken op zonne-energie en zodra de zon onder is beginnen deze gezellig te schijnen. 

Accessoires 

Het balkon is natuurlijk pas af met een reutel accessoires. Ik heb gekozen voor lekker veel kussens voor op de bank. Dit zit lekker en geeft een extra knusse uitstraling. De kussens zijn voornamelijk wit, met hier en daar zwarte details zoals leuke pompoenen. Ook heb ik twee zeegraslampen opgehangen want die passen perfect in deze boho setting. Om de rietmat nog wat op te leuken heb ik hier ook nog een grote zonnehoed op bevestigd en een leuke strandtas aangehangen. Om het balkon ook nog wat meer kleur te geven en in de mediterraanse sfeer te blijven heb ik 2 leuke citrusboompjes neergezet en een olijfboompje. 

Spullen:

Bank: Wehkamp

Kussens: Loods5

Lampionnen: Hema

Zeegras lampen: Noa May Living

Lichtsnoer: Kwantum

Volg @huisjevansanne voor meer inspirerende foto’s.

Gastblog

March 30, 2020

Delen

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *