Dagdromen

Reizen, een van de dingen die velen op deze aarde graag doet. Zo zal je bij de meeste hobby’s ook wel de hobby reizen zien staan. Ik ga niet ontkennen dat dit ook voor mij geldt.

Nu klinkt reizen altijd alsof je duizenden kilometers gaat afleggen naar de meest verre bestemmingen met de nieuwste culturen. Maar voor mij is reizen bijvoorbeeld ook een tripje naar Malaga, Spanje.

Ik ben sinds 2017 samen met mijn vriend en toen wij nog geen drie weken hadden gedate gingen wij al richting België. De zon scheen in Antwerpen dus daar moesten we zijn. Sindsdien hebben wij al heel wat stedentripjes en al twee vakanties erop zitten.

Wij vinden het heerlijk om samen te ontsnappen aan de dagelijkse dingen. En reizen zorgt ervoor dat het leven niet ontsnapt aan ons. Soms ben je zo druk bezig met werken, sociale contacten, de boodschappen en het huishouden dat je vergeet van de kleine dingen te genieten. En daarmee bedoel ik niet dat ik niet van mijn werk geniet hoor. Ik heb het over de bewustwording, ‘fijn dat we er mogen zijn’ en het ‘kijk eens om je heen hoe mooi alles is.’

Mijn vriend heeft wel eens aangegeven dat hij het zo mooi vindt hoe ik kijk naar de dingen om mij heen. Ik kan genieten van mini dingen, de zon op mijn huid terwijl er een goed nummer op de radio wordt gedraaid of bijvoorbeeld de geluiden van de zee of vogels. Pak nu niet niet gelijk je teiltje erbij, want het klinkt behoorlijk cliché maar ik vind dat dus echt belangrijk. Ik heb van dichtbij gezien dat je ook op jonge leeftijd kunt sterven, ziek kunt zijn. Stel nou dat dit mij overkomt en ik heb niet bewust genoten van die kleine dingen. Alleen maar naar mijn telefoon gestaard, de zogeheten digitale wereld beleefd. Dat zou zonde zijn. Ik merk in mijn omgeving dat veel jonge mensen het als vanzelfsprekend zien dat ze leven, dat ze er nog 60 jaar mogen zijn. Ik zie dat anders en dat zorgt ervoor dat ik dingen ook anders beleef.

Tijdens vakanties beleef ik die geniet momentjes nog vaker. Je bent samen met degene waar je heel erg veel van houdt op een mooie locatie, je hebt qua zorgen weinig aan je hoofd, je bent op een bestemming die erom vraagt om bekeken te worden. Hoe heerlijk?

Dat zijn ook momenten waar ik graag aan terugdenk of over dagdroom als de dingen even niet gaan zoals je wilt. De warmte van de zon, de liedjes van die reis en soms zelf het geurtje wat ik dan elke dag op had.

Als we straks met z’n drie zijn dan wil ik graag blijven reizen. Dat zullen soms bestemmingen zijn met z’n twee maar ook als gezin. Ik vind het ook leuk om een paar dagen weg te gaan met z’n tweeën en ik denk ook wel dat we dit blijven doen. Stedentripjes met een mini mensje is qua organisatie best een dingetje namelijk. Ik denk dat het voor je relatie ook belangrijk is om dingen samen te blijven doen. Als partners en niet alleen maar als ouders. Een stedentrip is dan perfect!

Hebben jullie ook van die fijne herinneringen waar je aan terugdenkt als het wat minder gaat? En blijven jullie ook met z’n twee reizen ondanks de kinderen? Ik ben benieuwd!

Lifestyle

February 25, 2020

Delen

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *