Inrichting slaapkamer

Hoi jij! Wij hebben onze slaapkamer een kleine update gegeven na veel goede tips van jullie en mijn Pinterest inspiratie. Ik heb gekozen voor een aantal basiskleuren want dat zorgt voor rust. Op Pinterest heb ik bedacht wat voor soort thema ik zou willen. Rust is iets wat ik in de slaapkamer, maar eigenlijk overal, erg belangrijk vind. Ik maakte vooraf vaak een kleurenpalet om te kijken wat mooi bij elkaar past en heb een bord op Pinterest aangemaakt met ideeën.

Kleurenpalet

De basis – De boxspring van Ikea hebben wij in het wit. Ik vind dit een mooie ‘basiskleur’. De vloer is van vinyl en wij hebben gekozen voor lichtgrijs, dit gaf een beetje het effect van een gietvloer omdat hij zonder naden is gelegd. De kleuren op de muur zijn wit en Urban taupe van Flexa. Wij hebben rolgordijnen gekozen omdat dit praktisch is en omdat de kleur goed paste bij het palet. Die mooie rotan lamp heb ik gekozen door inspiratie op Pinterest. Rotan en bamboe passen mooi bij het kleurenpalet en het thema wat ik in gedachten had.

Het bed – Ik heb gezocht naar linnen beddengoed omdat dit past bij het thema wat ik voor ogen had. Linnen houdt je lichaam ‘s nachts op een gelijkmatige temperatuur, omdat het ademt en vocht absorbeert. Het houdt je ook warm in de winter. Helemaal fijn dus. De kleuren van het beddengoed zijn weer gematcht met het kleurenpalet, wit en taupe. Voor de aankleding van het bed liggen er grote kussens en kleine kussens op bed. Deze gooien we elke avond weer neer en leggen wij ‘s ochtends weer op bed. Sommige vinden het onzin maar ik vind het mooi staan haha.

Rotan wiegje

De wieg – Wij verwachten in mei ons eerste kindje dus het wiegje staat alvast klaar. Dit oude rotan wiegje is een familiestuk. Mijn neven, mijn broer en ik hebben hier in gelegen. Hoe bijzonder is dat? Hij zag er in die tijd wel wat anders uit hoor haha. Dit wiegje paste heel goed bij de rotan stijl die ik graag wilde. Het versleten krukje heb ik ooit gekocht bij de Kwantum. Dit soort items doen mij een beetje denken aan vakanties in Spanje of Frankrijk. Ik ben niet weg van landelijk, maar als het zo tussen de andere spullen staat klopt het gewoon. Hoe heerlijk is het om wakker te worden in een ruimte die jou het vakantie gevoel kan geven? Dat vind ik echt heerlijk!

Varamin vloerkleed

Het vloerkleed – heb ik bij Karwei besteld. Deze ligt deels onder het bed. Ik vind het lekker om warme voeten te hebben maar tapijt vind ik weer niet prettig. De oplossing is dus een vloerkleed! Het is een vloerkleed van het merk Varamin, de franjes aan het einde maken het kleed speels. Dat geeft een leuk effect!

Pampam gras, nachtkastje en vloerkleed

Accessoires – Ik heb twee krukjes die ik al in huis had als nachtkastjes gebruikt. Ik vind het leuk om dat verschillend te hebben en niet dat het links en rechts precies hetzelfde is. Dit maakt het speels en uniek. Het pampam gras geeft een super vakantie effect. Alsof de zon schijnt en je ergens middenin een weiland staat vol met dat mooie gras!

Posters van Desenio

De posters – zijn van Desenio en ik heb echt goed gekeken naar de kleuren bij het uitkiezen daarvan. Ik ben daar super blij mee en ga dit ook in de woonkamer verwerken. Desenio heeft genoeg keuze qua kleuren en prints. Posters die mij ‘meenemen’ naar andere plekken vind ik mooi. Deze poster van het gras geeft mij een zomers gevoel. Ik vind minimalistische posters prachtig. Ook posters met lijnen, en van lichamen vind ik mooie ‘kunst’. Op dit moment heb ik veel lijntekeningen van het silhouet van een vrouw in huis staan. Dat vind mijn vriend uiteraard ook geen probleem. Eenvoudige lijnen en line art zijn een manier om bijvoorbeeld meer abstracte kunst in huis te halen!

Karwei – beukenhouten kapstok knop

Rechts van het bed hebben wij gekozen voor knoppen aan de muur die dienen als een soort kapstok. Deze foto voeg ik later toe want wij zoeken nog een manier om ze op te hangen zonder de muur te veel te beschadigen haha. Een aantal van beukenhout en een aantal witte. Beukenhout past door zijn lichte kleur weer goed bij het geheel. Je kan er een leuke hanglamp aan hangen of een mooie schelpenketting. Ik heb links dus gekozen voor posters en rechts voor iets anders. Ook weer voor het speelse effect en omdat ik niet alles symmetrisch wil.

Ik hoop dat ik jullie goed heb kunnen laten zien hoe ik ruimtes inricht in huis. Dit is, voor mij, een handige manier. Ik begin bij de kleuren, dan de basis van de ruimte en eindig met de accessoires. Voor mij is dit een prettige volgorde. Wie weet heb je wat aan de tips! Liefs X Rebecca

Interieur

February 11, 2020

Delen

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *